4 Mart 2014

6. Seri Tayland paraları

   Royal Thai Survey Department ve Naval Hydrographic Department tarafından 1945 yılında basılan 6. Seri Tayland paraları, 20 ve 100 Baht’lık banknotlar olarak 2 çeşit basılmıştır.

   Her iki banknotun ön yüzünde, orta üst merkezde yer alan Garuda amblemi’nin (Hindu ve Budist mitolojilerinde yer alan kuş ve insan melezi yaratık) sağında ve solunda banknotların seri numaraları yer alır. Banknotların sağ alt köşelerinde Hinduizm tanrısı olan, mitolojik üç başlı beyaz fil Erawan’ın ( Airavata ) sembolü yer almaktadır. Banknotların sol tarafında ise 8. Kral Ananda Mahidol’un ( Rama VIII 1935-1946 ) genç yaşta resmedilmiş askeri üniformalı portresi bulunmaktadır. Banknotların sol alt ve sağ üst köşelerinde ise banknotların değerini gösteren 20 ve 100 rakamları yazmaktadır.


   Banknotların arka yüzünde ise; Bangkok’daki Dusit Sarayı içinde yer alan Anantasamakom Throne Hall isimli resepsiyon salonunun resmi bulunmaktadır. Neo Klasik tarzda inşa edilmiş salon günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Resmin hemen altında ise Tayca olarak sahte para basmanın cezası hakkında bilgi yazmaktadır.

   Bir önceki yazımız Özel Seri Tayland paraları hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder