26 Şubat 2014

Tayland bankalarında hesap açma

   Gerek uzun, gerekse kısa süreli Tayland ziyaretlerinizde paranızı koruma altına almak için Tayland’da kendinize bir banka hesabı açmayı düşünebilirsiniz. Özellikle yılda bir iki defa Tayland’a tatil amacı ile gelen turistlerin tercih ettiği Tayland’da banka hesabı edinme fikri hem güvenilir hemde kullanım açısından oldukça pratik bir yol.

   Tayland’da açacağınız bir banka hesabı sayesinde, hesabınıza ait bir nakit kart edinir ve üzerinizde döviz veya nakit para taşıma derdinden kurtulabilirsiniz. Hesabınızda bulunan meblağ kadar harcama yapabileceğiniz bu kartı Tayland’ın her yerinde alışveriş veya normal harcamalarınızda, bankamatiklerden nakit çekim işlemlerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Türkiye Tayland arası süren uzun süreli uçuşlarınızda üzerinizde para taşımak istemiyorsanız Tayland’a gelmeden önce Türkiye’den buradaki hesabınıza paranızı yollayıp Tayland’a geldiğinizde paranızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayade Türkiye’den Tayland’a gelirken de üzerinizde yüklü miktarlarda döviz taşıma derdinden kurtulmuş olursunuz.


   Tayland’da yaklaşık 15-20 dakika gibi kısa bir sürede hiçbir resmi evrak gerekmeden kolaylıkla hesap açabileceğiniz en rahat banka, her yerde sıkça rastlayacağınız yeşil renkli Kasikorn Bankası’dır. Bu yüzden hesap açma işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda Kasikorn Bank’tan örnekler vererek sizleri bilgilendireceğiz.


   Kasikorn Bank’ta ister Tayland Bahtı isterseniz döviz hesabı açabilmeniz mümkün. Ancak tavsiyemiz Tayland Bahtı hesabı açmanız olacaktır. Tayland Bahtı hesaplarında herhangi bir aylık hesap işletim ücreti veya benzeri bir vergi yada kesinti olmamaktadır ama döviz hesaplarında açacağınız döviz hesabı cinsine göre her ay 10 ila 15 dolar civarında bir meblağ kesintiye uğramaktadır. Tayland’da döviz ile alışveriş yapılamadığı için yanınızda getirdiğiniz dövizleri zaten Tayland Bahtı’na çevirmek zorundasınız bu yüzden döviz hesabı açıp paranızı döviz olarak bankada bekletmenizin de bir manası yoktur. Getirdiğiniz dövizleri her halükarda bozduracağınız için açacağınız hesabın Tayland Bahtı hesabı olması sizin için daha iyi ve kullanım açısından daha rahat olacaktır. 



   Hesap seçimi konusunda kararınızı verdikten sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuz ile herhangi bir Kasikorn Bank şubesine gidip hesabınızı açtırmak için başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzda size İngilizce olarak hazırlanmış standart hesap açma sözleşmesi verilir. Bu sözleşmedeki şahsınıza ait isim-soyisim gibi alanları doldurup imzaladıktan sonra hesabınız hazır hale gelmiş olacaktır. İngilizcem çok kötü veya İngilizce bilmiyorum diye düşünenler sakın endişe etmesin bankada sizinle ilgilenen müşteri temsilcisi size formu doldurma konusunda fazlası ile yardımcı olacaktır.

   Form doldurma işlemi bittikten sonra size bir banka hesap cüzdanı verilecek. Hesap cüzdanın haricinde bir nakit kart ( bankamatik kartı ) isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bankamatik kartını mutlaka isteyin çünki alışverişleriniz ve hesabınızdaki paradan nakit çekim işlemlerinizi bu kart ile daha rahat bir şekilde halledeceksiniz. Kart isteğinde bulunmanız durumunda müşteri temsilciniz hemen bankada hazır olan matik kartlarından bir tanesini sizin hesabınız ile ilişkilendirip 1-2 dakika içinde matik kartınızı da tarafınıza teslim edecektir. 


   Kartınızı aldıktan sonra size eşlik edecek bir banka görevlisi ile bankanın hemen önünde bulunan bankamatiklerden kartınıza bir şifre belirleyecek ve kartın zarfından çıkan şifresini iptal etmiş olacaksınız. Ve artık hesabınıza para yatırıp Tayland’ın her yerinde rahatlıkla hesabınızı kullanmaya başlayabileceksiniz. 


   Banka hesap açılış işlemleriniz bittiğinde isterseniz hesabınızın internet bankacılığını da aktifleştirip internet bankacılığını da kullanabilirsiniz. Kasikorn Bank’ın internet bankacılığını kullanarak Türkiye’deyken hesabınıza internetten her zaman erişebilirsiniz. Buda yine sizin için büyük bir kolaylık olacaktır. Örneğin Tayland’a gelmeden önce Türkiye’deki hesabınızdan Tayland’daki hesabınıza para gönderdiniz. Tayland’daki hesabınızın internet bankacılığına girip paranızın hesabınıza ulaşıp ulaşmadığını, hesabınıza kaç Baht olarak düştüğünü görebilirsiniz. Ayrıca Tayland içi para transferlerini yine bu hesabınızın internet bankacılığını kullanarak yapabilirsiniz. Kasikorn Bank’ın internet bankacılığına sahip olursanız aynı zamanda hesabınızdan bir sanal kredi kartı oluşturup istediğiniz kart limitlerini belirler, internet veya sanal alışverişlerinizde bu kartı kullanabilirsiniz.


   Bu konu hakkında merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz veya aklınıza takılan sorular varsa, sayfanın sonunda bulunan yorum kısmından sorularınızı sormaya lütfen çekinmeyin.


   Bir önceki yazımız Geçmişten günümüze Tayland Banknotları hakkında bilgiler vermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder