26 Şubat 2014

16. Seri Tayland parası 20 Baht

   Tayland Bankası tarafından 2 Kasım 2013 tarihinde bildirimi yapılıp, 1 Nisan 2013 tarihinde çıkartılan 16. Seri Tayland parası 20 Baht, 72 mm x 138 mm ebatlarındadır.

   Sahteciliğe karşı ileri teknoloji kullanılarak çeşitli önlemlerin alındığı 20 Baht’lık yeni banknot aynı zamanda uzun süreli kullanım için daha kaliteli kağıt kullanılarak basılmıştır.

   Işığa tutulduğunda gözüken Tayland rakamları ile yazılmış 20 rakamı, kağıdın içine gömülmüş, hareket ettirildikçe kırmızı ve mor renklere dönüşen yeşil güvenlik şeridi son teknoloji kullanılarak hazırlanmış banknot’a ait en önemli güvenlik önlemleridir.

   Görme engellilerinde düşünüldüğü 20 Baht’lık banknot'ta 2 sayısını temsil eden çiçek şeklinde dokunsal işaretler, harf ve rakamlar bulunmaktadır.

Paranın ön yüzüne ait bilgiler : 

   20 Baht’lar için klasikleşmiş yeşil rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un ön yüzünde, Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej’in Kraliyet Chakri cübbesi giymiş bir portresi bulunmaktadır. Banknot’un üst merkezinde Garuda amblemi yer almaktadır.


Paranın arka yüzüne ait bilgiler : 

   Ön yüzdeki gibi yeşil rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un arka yüzünde, Kral Ramkhamhaeng’in Manangkhasila Asana isimli taht’ta oturmuş bir portresi tasvir edilmiştir. Banknot’un arka planında ise Kral Ramkhamhaeng’in heykelleri tasvir edilmiştir.

Paranın çıkış tarihi : 1 Nisan 2013

Paranın ebatları : 72 mm x 138 mm

   Bir önceki yazımız Tayland bankalarında hesap açma hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder