27 Şubat 2014

15. Seri Tayland parası 20 Baht

   Tayland Bankası tarafından 12 Şubat 2003 tarihinde bildirimi yapılıp, 3 Mart 2003 tarihinde çıkartılan, 15. Seri Tayland parası 20 Baht, 72 mm x 138 mm ebatlarındadır.

   Tayland Bankası’nın sahteciliği önlemek için çıkardığı bu yeni sürümde, gelişmiş teknolojik tekniklerin kullanılarak çeşitli önlemlerin alındığı 20 Baht’lık banknot’un öz yüzündeki Gruda amblemi içine mikro baskı ile işlenmiş, Tayland rakamları ile " 20 " rakamı bulunmaktadır.

Paranın ön yüzüne ait bilgiler : 

   20 Baht’lar için klasikleşmiş yeşil rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un ön yüzünde, Kral Bhumibol Adulyadej’in ( Rama IX ) Tayland Silahlı Kuvvetler Maraşeli üniforması ile tasvir edilmiş portresi bulunmaktadır. Bankot’un sol üst köşesinde Gruda amblemi, orta merkezinde ise Kral Bhumibol Adulyadej’in Bhor Por Ror isimli tuğrası bulunmaktadır.


Paranın arka yüzüne ait bilgiler : 

   Ön yüzdeki gibi yeşil rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un arka yüzünde, Bankok’taki Rama IX Köprüsü önünde 8. Kral Ananda Mahidol’un ( Kral Rama VIII ) askeri üniforma ile tasvir edilmiş resmi bulunmaktadır. Sol arka planda ise Kral Ananda Mahidol’un Sam Peng ziyaretinden bir an tasvir edilmiştir.

Paranın çıkış tarihi : 3 Mart 2003

Paranın ebatları : 72 mm x 138 mm

   Bir önceki yazımız 15. Seri Tayland parası 100 Baht (Tip1) hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder