27 Şubat 2014

15. Seri Tayland parası 1.000 Baht (Tip 1)

   Tayland Bankası tarafından 1 Eylül 1999 tarihinde bildirimi yapılıp, 1 Kasım 1999 tarihinde çıkartılan, 15. Seri Tayland parası 1.000 Baht, 72 mm x 162 mm ebatlarındadır.

Paranın ön yüzüne ait bilgiler : 

   1.000 Baht’lar için klasikleşmiş kahverengi rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un ön yüzünde, Kral Bhumibol Adulyadej’in ( Rama IX ) Tayland Silahlı Kuvvetler Maraşeli üniforması ile tasvir edilmiş portresi bulunmaktadır. Bankot’un sol üst köşesinde Gruda amblemi, orta merkezinde ise Kral Bhumibol Adulyadej’in tuğrası bulunmaktadır. Tuğra’nın içinde mikro baskı tekniği ile yazılmış " 1.000 " rakamları bulunur. Optik değişken mürekkep  ( OVI Ink ) ile basılmış tuğra, banknot hareket ettirildikçe yeşilden yeşil altın rengine dönüşür.


Paranın arka yüzüne ait bilgiler : 

   Ön yüzdeki gibi kahverengi rengin koyu ve açık tonlarının kullanıldığı banknot’un arka yüzünde, boynunda fotoğraf makinesi ile tasvir edilmiş Kral Bhumibol Adulyadej’in portresi bulunmaktadır. Kral portresi’nin arka planında Lop Buri Eyaletinde bulunan Pa Sak Jolasid Barajı'nın resmi bulunmaktadır. Banknot'un sağında bulunan metalik emniyet şeridi altında Kral'ın başlattığı zirai projelerden bir sahne tasvir edilmiştir.

Paranın çıkış tarihi : 1 Kasım 1999

Paranın ebatları : 72 mm x 162 mm

   Bir önceki yazımız 15. Seri Tayland parası 500 Baht hakkında bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder